06
jan

Rudy Soekhie


14753496_1138179232943938_7883313015299089471_o

 

In 2008 ben ik aanraking gekomen met Krav Maga via een vriend. Na mijn eerste proefles was ik verbaasd hoe simpel en effectief de technieken zijn. Na vroeger alleen te hebben gevoetbald was ik blanco qua vechtsport.

Het verraste mij hoe snel je de technieken leert bij Krav Maga. Na de eerste les was ik meteen verkocht.

De Krav Maga lessen uitdagend, variërend en leuk, dus dat motiveerde mij om te blijven trainen. Krav Maga motiveerde mij om steeds weer mijn grens te verleggen zowel conditioneel, fysiek als mentaal.

In 2012 heb ik de mogelijkheid gekregen om de instructeursopleiding te volgen. Deze mogelijkheid heb ik met beide handen aangepakt. In de opleiding heb ik o.a. geleerd dat een mindset op te bouwen om niet op te geven. Ik zie het als een verantwoordelijkheid als instructeur zijnde dat een persoon die Krav Maga leert, een mindset creëert waar opgeven geen optie is en de student zijn of haar grenzen weet te verleggen.

In de Instructeursopleiding zag ik ook dat het systeem zo in elkaar zat dat technieken met elkaar verbonden zijn en dat er zoveel gebieden zijn waar Krav Maga functioneel kan zijn. Het unieke van het systeem is dat het zo opgebouwd is dat het makkelijk aan te leren is.

Kortom Krav Maga veranderde van hobby naar lifestyle.

Naast de instructeursopleiding heb ik de volgende cursussen gedaan:

  • Krav Maga for Kids & Teens
  • Krav Maga for Women
  • Combat Mindset & Mental conditioning
  • Ground Force Method
  • Armed Combat Tactics Level 1

Rudy verzorgt voor Contact Combat de lessen in Apeldoorn.