Kids & Teens Krav Maga


 

Proefles aanvragen 

Kids Krav Maga is een zelfverdedigingssysteem voor kinderen waarbij we het kind op een vriendelijke manier aanleren hoe het zich kan redden uit de meest uiteenlopende situaties.

Het is een zelfverdedigingssport waarbij je spelenderwijs traint: je leert van elkaar en met elkaar.

 

Verschillende situaties worden nagebootst door allerlei spel vormen. Zo leert het kind spelenderwijs om situaties goed in te schatten, conflicten te vermijden en, als er geen andere optie overblijft, om zich op gepaste wijze te verdedigen.

Tijdens de lessen wordt aandacht besteed aan motoriek, balans, reactievermogen, conditie, zelfverdedigingstechnieken en reflexen. Geen enkele les is gelijk. De ene keer ligt de nadruk op conditie en de volgende keer bijvoorbeeld wat meer op technieken. 

Wat leer je bij Contact Combat

Tijdens de lessen wordt aandacht besteed aan motoriek, balans, reactievermogen, conditie, zelfverdedigingstechnieken en reflexen. Geen enkele les is gelijk. De ene keer ligt de nadruk op conditie en de volgende keer bijvoorbeeld wat meer op technieken. Er wordt aandacht besteed aan preventie van agressie en gevaar en er worden leermethodes en oefeningen aangeleerd m.b.t. gevaar beheersing. Kinderen leren bijvoorbeeld ook hoe ze eventueel andere kinderen kunnen helpen, verbaal dan wel fysiek. Kinderen leren verdedigingstechnieken zoals bevrijding en afweren.

De Kids Krav cursussen zijn op leeftijd ingedeeld. Iedere leeftijdsgroep krijgt op een passende manier les. Onze Krav Maga lessen voor kinderen zijn pedagogisch en methodisch-didactisch verantwoord. De lesopbouw is logisch en de technieken worden makkelijk aangereikt. Net als de lessen voor volwassenen berusten ook de oefeningen en technieken van Kids Krav op jarenlange praktijkervaring. De lessen worden gegeven door Kids Krav Maga instructeurs die volledig zijn bevoegd om aan kinderen les te geven.

Speciaal voor de leeftijdscategorie 12 tot 16 jaar bieden wij Krav Maga Teens aan.

Tijdens deze lessen worden alle facetten van de reguliere Krav Maga trainingen behandeld, maar speciaal toegespitst op de jeugdige studenten. De studenten leren zich te handhaven in agressieve situaties.

Ze leren zich verdedigen tegen; vastpakken, schoppen, stoten, bedreigingen met mes. Dit alles staand, zittend, liggend en tegen 1 of meerdere belagers.

Niet alleen de fysieke zelfverdediging komt aan bod. Er wordt zeker ook veel aandacht besteedt aan het aangeven van grenzen, kweken van de juiste mentaliteit, zelfvertrouwen, mentale weerbaarheid en respect voor je medemens.

Vanaf 16 jaar kan je instromen bij Krav Maga Volwassenen.

Vragen? Bel ons 0630191100 of vraag een proefles aan.

 

Lestijden Kids Amersfoort :

 

Dinsdagmiddag 16.30 – 17.15 Kids 1

Dinsdagmiddag 17.15 – 18.00 Kids 2

 

 

Lestijden Teens Amersfoort :

Maandag 18.00 TEENS gemengd

 

Het abonnement voor 1 x p w Kids & Teens kost 30 euro per maand.

    Lid worden